partyspace, uw partner voor plooitenten, vlaggen, zitzakken, stertenten en veel meer.

GA NAAR PARTYSPACE.EU

 

 

Opgelet! Indien u online wenst te bestellen of de meest actuele informatie over onze partytenten en plooitenten wenst te bekijken, bezoek dan onze nieuwe webshop, www.partyspace.eu. De site www.partyspace.be werd reeds geruime tijd niet meer vernieuwd m.a.w. deze website kan verouderde en incorrecte informatie bevatten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eén of meerdere feesttenten in de tuin zijn onmisbaar op uw evenement. De grootste reden is toch wel het wisselvallige weer in ons Belgenland. Feesttenten zijn in verschillende afmetingen en vormen beschikbaar. Welke soorten feesttenten bestaan er?  Je kan bij ons ook uw tent online kopen of langs komen in onze showroom.  Koopt u uw partytent online dan leveren wij aan huis met eigen besteldienst.


U kan uw partytent nu ook online bestellen, klik hier en bezoek onze webshop en nieuwe website

 

Partytenten te koop – opvouwbare tent te koop – vouwtenten te koop - markttenten te koop

Plooitenten Een partytent heeft meerdere synoniemen: vouwtent, opvouwbare tent, pop up tenten, vouwbare tent, plooitent, inklapbare tent, markttent, easy up tent, …
Het grootste en belangrijkste voordeel van een vouwtent is dat deze snel, meer bepaald in minder dan 1 minuut, opgezet kan worden. Een opvouwbare tent is gemakkelijk te transporteren in een personenwagen. Deze snel opzetbare tent wordt ook vaak gebruikt als promotietent of presentatietent op events, beurzen, sportevenementen… Wenst u een volledig gepersonaliseerde partytent? Dit kan! Zowel het dakzeil als de zijwanden van een vouwtent of partytent kunnen bedrukt worden met logo’s en/of foto’s. En dit tegen betaalbare prijzen. Lees meer over ons aanbod aan vouwtenten.  Of bestel uw partytent nu online op onze webshop.

 

Stertent of star tents

Een stertent of star tent heeft één centrale paal. Ideaal indien u een extra ‘cachet’ wilt toevoegen aan uw evenement. Dit exclusief design springt onmiddellijk in het oog. Een stertent of star tent kan volledig afgesloten worden met een ritsdeur of panorama raam. Deze tent is compact en dus makkelijk transporteerbaar. Daarenboven heeft u geen extra gereedschap nodig voor het opzetten ervan.
Lees meer over de afmetingen van onze stertent of star tents.
Stertent, star tents

Pagode tent

 

pagode tent Een pagode tent is een vierkante tent met een puntdak en is in volgende afmetingen beschikbaar: 3x3, 4x4, 5x5 en 6x6. Het voordeel van een pagode tent is dat deze windbestendig is en permanent buiten kan blijven staan. Ideaal indien u gedurende het jaar verder wilt genieten van een knusse plaats die toch niet binnenshuis is.
Lees meer over onze pagodetenten.

 

 

Op welke kwaliteitsdetails dient u te letten bij de aanschaf van partytenten? 

 

Het dakzeil van vouwbare tenten kan vervaardigd worden uit PE, PVC of polyester.


Wat is het verschil hierin? 

 

 • PE is een kunststof die voornamelijk gebruikt wordt in goedkope tenten wegens de lage kostprijs. Wij bieden geen partytenten aan met PE zeilen wegens de slechte kwaliteit en korte levensduur. 
 • PVC is een geweven doek die langs beide zijden een PVC coating krijgt en een glad uitzicht heeft. Voordelen zijn de lange levensduur en makkelijke reiniging. 
 • Polyester ziet eruit als een geweven stof. 

 

Zijwanden worden meestal in hetzelfde materiaal vervaardigd als het dakzeil. Waar dient u op te letten?

 

 • Bevestiging aan dakzeil en frame: met velcro, ritsen of lusjes. 
 • Niet alleen bevestigen wij de zijwanden van onze partytenten aan het dakzeil met een 5cm brede velcro strook rondom de tent, ook rond de palen worden onze zijwanden over de volledige hoogte met velcro boord bevestigd. Dit garandeert een perfecte afsluiting en een volledige water- en winddichte oplossing voor uw partytent
 • Verdeling: zijwanden van 6 en 8m tenten worden beter opgesplitst in twee delen. Dit biedt meer mogelijkheden voor het combineren van ramen, deuren en gesloten panelen. 
 • Bevestiging aan de grond: extra lusjes met versterkte ogen voor het vastzetten in de grond verhinderen het flapperen van de zijwanden bij hevige wind. 

 

De kwaliteit van het frame van vouwtenten wordt door volgende punten bepaald:

 

 • Materiaal: aluminium of staal? Aluminium is lichter. 
 • Behandeling: geanodiseerde aluminium vermijdt corrosievlekken. Aluminium kan nooit roesten. Staal wordt gegalvaniseerd/verzinkt of gepoederlakt aangeleverd. Als de lak beschadigd is, kan er roest optreden. 
 • Verbindingen: verbindingen tussen de buizen zijn ofwel in staal, aluminium of plastic. Aluminium is onverwoestbaar, volgens ons is dit dan ook de enige goede oplossing. Plastic verbindingen kunnen, zeker in koude omstandigheden, breken. Stalen verbindingen roesten bij beschadiging van de lak. 
 • Bouten en moeren: verzinkt of roestvrij staal? Roestvrij staal lijkt ons de beste keuze voor uw feesttent.
 • Bescherming hoeken: hierbij denken we aan de bescherming tussen het frame en het dakzeil. Onze frames zijn bovenaan voorzien van een zachte rubber bescherming zodat het dakzeil niet in aanraking komt met het metalen frame. 
 • Vierkante of zeshoekige buis

 

Enkele tips…

Beveiligen van uw vouwtent tegen windstoten

 

 • Gietijzeren gewichten
 • Zware piketten/haringen met bijhorende spanbanden/stormriemen
 • Kleine haringsets/nagelsets voor het vastzetten van hoekpalen of zijwanden

 

Het is aan te raden minstens op de vier hoeken een haring of gewicht te voorzien. Voor de 3x6 en 4x8 tenten kan u indien nodig ook in het midden vastleggen. Voor tenten 3x3, 3x4.5 en 4x4 raden we gewichten van 15kg aan, voor tenten 3x6 en 4x8 gewichten van 30 kg.

 

Onderhoud van uw partytent

 

 • Droog bij opbergen
 • Reinigen met spons/borstel
 • Rechtstaand vervoeren 

 

Het is heel belangrijk dat de partytent volledig droog is bij het opbergen. Vocht kan namelijk de stof aantasten en er kan schimmel ontstaan. Heeft u de partytent gebruikt in de regen laat die dan open om volledig te laten drogen.
Eventueel kunt u uw partytent met een lichte hogedrukreiniger reinigen, maar hou voldoende afstand en probeer de reiniging te beperken tot de vuilste plaatsen (bv. modder).
Indien u uw partytent wilt vervoeren, zet ze dan recht in een bestelwagen. Dit zorgt voor de minste kans op schade aan het dakzeil.
 Share